4.9.2017

Kantarelli-sinihomejuustopiirakka

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tämän kantarelli-sienipiirakan juju on rapeassa pohjas­sa, johon lisätään jauhettuja kurpit­sansiemeniä.

Ainekset

POHJATAIKINA:

100 g pehmeää voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kurpitsansiemeniä murskattuina
1 rkl kylmää vettä

täyte

1 pkt pekonia
500 g kantarelleja
2 kesäsipulia
1-2 rkl voita
200 g smetanaa
100 g sinihomejuustomurua
1/4 tl cayennepippuria
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Nypi voin joukkoon vehnäjauhot ja kurpitsansiemenet. Lisää lopuksi kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Suikaloi pekoni, puhdista kantarellit (paloittele isoimmat) ja hienonna kesäsipulit.

3. Laita sienet kuumenevalle paistinpannulle ja haihduta neste pois. Lisää pekoni ja paista niin, että rasva alkaa sulaa ja pekoni hiljalleen rapsakoitua. Lisää sipuli ja paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää pannulle tarvittaessa 1–2 rkl voita. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon smetana, sinihomejuusto, cayennenpippuri sekä ripaus suolaa.

4. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista 200-asteessa noin 30 minuuttia.

Makoisat sienipiirakat leivot myös näillä ohjeilla:

sieni_poropiirakat

Sieni-poropiirakka

sieni-piparjuuripiirakka

Sieni-piparjuuripiirakka

itämainen sieni-pinaattipiirakka

Itämainen sieni-pinaattipiirakka

Kotiliesi.fi: Sieni-vuohenjuustopiirakat

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *