Reseptit

Karibialaiset jättikatkaravunpyrstöt

Mojiton kera tarjottavat karibialaiset jättikatkaravunpyrstöt ovat oiva vinkki alkupalaksi. Soijakastikkeen, murskatun chilin ja tuoreen inkiväärin yhdistelmä antaa pyrstöille aromikasta potkua.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Mojiton kera tarjottavat karibialaiset jättikatkaravunpyrstöt ovat oiva vinkki alkupalaksi. Soijakastikkeen, murskatun chilin ja tuoreen inkiväärin yhdistelmä antaa pyrstöille aromikasta potkua.

Ainekset

  • 500 g jättikatkaravunpyrstöjä
  • 2 limetin mehu
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl murskattua chiliä
  • 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Karibialaiset marinoidut jättikatkaravunpyrstöt sopivat ruokahalun herättäjäksi tai alkupalaksi. Kyytipojaksi sopii vaikkapa mojito.

1. Sekoita isossa kulhossa kaikki muut aineet paitsi ravut.
2. Tarkista marinadin maku ja kääntele sitten joukkoon jättikatkaravunpyrstöt.
3. Peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä noin 30 minuuttia jääkaapissa.
4. Tarjoile cocktailtikuilla napsittavina alkupaloina.

Katso myös:

Karibialaisessa keittiössä yhdistyvät monet maut
Karibialaiset katkaravut

Kotiliesi.fi: Karbialainen luumupiirakka

X