Reseptit

Karitsan paahtopaisti

Tarjoile karitsan paahtopaisti linssimuhennoksen ja rucolasalaatin kera.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 karitsan paahtopaistia

Marinadi

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita marinadin aineet, ja anna lihan maustua vähintään 4 tuntia tai yön yli.

2. Ota paistit huoneenlämpöön pariksi tunniksi, ja kuivaa pinta. Ruskista paistit kauttaaltaan ja nosta uunivuokaan. Aseta paistomittari suurimpaan paistiin. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 54 astetta.

3. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Kääri paistit yksitellen folioon, ja anna niiden vetäytyä hetken aikaa.

4. Leikkaa paistit ohuiksi viipaleiksi ja nosta tarjoilulautasille. Valuta päälle folioon kertynyt neste. Tarjoile linssimuhennoksen ja rucolasalaatin kera.

X