Reseptit

Karitsankyljykset ja yrteillä maustettu kastike

Jos ruokailijoista ei löydy kasvissyöjiä, karitsankyljykset ovat maukas pääruoka, Sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Karitsankyljykset ja yrteillä maustettu kastike maistuu herkulliselta.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsankyljykset

  • 12 kpl karitsan kruunukyljyksiä

Marinadi

  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • rosmariininoksa

Kastike

  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/2 tl pippuria
  • 1/2 tl rosmariinia
  • 1/2 tl timjamia
  • 1 tl minttua
  • 2-3 tl maizenaa
  • 1/2-1 dl vettä
  • 1 1/2 dl ruokakermaa
  • 1 tl hunajaa tai tummaa sokeria

Valmistusohje

Karitsankyljykset ja yrteillä maustettu kastike valmistuvat helposti näin:

1. Pidä kyljyksiä marinadissa vähintään tunnin ajan.

2. Valmista kastike, kiehauta marinadi ja hienonnetut mausteet, lisää kerma, hunaja ja vesi, johon on sekoitettu Maizena. Tarkista maku.

3. Paista kyljyksiä kuumalla pannulla pari minuuttia molemmin puolin, pidä kuumana folion sisällä.

4. Kaada kyljyksille kuuma kastike ja tarjoa karitsankyljykset paahdettujen parsojen ja tomaattisalsan sekä paahdettujen pienten rosmariiniperunoiden kera.

Vinkki: Kokeile myös karitsankyljyksiä sisilialaisten caponata-vihannesten kanssa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Lammas maistuu arki-iltana ja juhlapöydässä – kokosimme parhaat lammasreseptit padoista paisteihin

 

X