Karitsankyljykset ja yrteillä maustettu kastike
Jos ruokailijoista ei löydy kasvissyöjiä, karitsankyljykset ovat maukas pääruoka, Sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon.
Ainekset
Karitsankyljykset
- 12 kpl karitsan kruunukyljyksiä
Marinadi
- 3 rkl balsamiviinietikkaa
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 2-4 valkosipulinkynttä
- rosmariininoksa
Kastike
- 1 rkl soijakastiketta
- 1/2 tl pippuria
- 1/2 tl rosmariinia
- 1/2 tl timjamia
- 1 tl minttua
- 2-3 tl maizenaa
- 1/2-1 dl vettä
- 1 1/2 dl ruokakermaa
- 1 tl hunajaa tai tummaa sokeria
Valmistusohje
Karitsankyljykset ja yrteillä maustettu kastike valmistuvat helposti näin:
1. Pidä kyljyksiä marinadissa vähintään tunnin ajan.
2. Valmista kastike, kiehauta marinadi ja hienonnetut mausteet, lisää kerma, hunaja ja vesi, johon on sekoitettu Maizena. Tarkista maku.
3. Paista kyljyksiä kuumalla pannulla pari minuuttia molemmin puolin, pidä kuumana folion sisällä.
4. Kaada kyljyksille kuuma kastike ja tarjoa karitsankyljykset paahdettujen parsojen ja tomaattisalsan sekä paahdettujen pienten rosmariiniperunoiden kera.
Vinkki: Kokeile myös karitsankyljyksiä sisilialaisten caponata-vihannesten kanssa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Lammas maistuu arki-iltana ja juhlapöydässä – kokosimme parhaat lammasreseptit padoista paisteihin
Kommentit
Hei Tiuni, erittäin hyvä kysymys. Tarkistimme reseptin ja se on todellakin ristitty viinikastikkeeksi, vaikkei siinä ole viiniä, vaan kermaa. Reseptin nimi on nyt vaihdettu kuvastamaan paremmin sen sisältöä.
Kiitoksin.
Kommentit
Miten tämä on viinikastike, kun ei tässä ole ollenkaan viiniä?
Hei Tiuni, erittäin hyvä kysymys. Tarkistimme reseptin ja se on todellakin ristitty viinikastikkeeksi, vaikkei siinä ole viiniä, vaan kermaa. Reseptin nimi on nyt vaihdettu kuvastamaan paremmin sen sisältöä.
Kiitoksin.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous