karitsapullat ja rosmariini-kermakastike
Karitsapyörykät rosmariini-kermakastikkeessa maistuvat paahdetun kurpitsan kera.
Reseptit

Karitsapullat rosmariini-kermakastikkeessa

Karitsapullat saavat rakennetta rouhituista kurpitsansiemenistä. Ne antavat pullille makua ja aromia.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsapullat

  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kurpitsansiemeniä rouhittuina
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1/2 dl kuivattua paahdettua sipulia
  • 3 rkl rosmariinia hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Kastike

  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Karitsapullat rosmariini-kermakastikkeessa valmistuvat näin:

Karitsapullat kypsyvät kätevästi uunissa.

1. Mittaa kulhoon kaikki karitsapullataikinan ainekset. Vaivaa käsin tai puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi. Jätä tekeytymään 15–20 minuutiksi.

2. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin tasakokoisia pullia (noin 20 kpl) leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

3. Kaada kerma kattilaan ja lisää rosmariini, sinappi, suola ja mustapippuri. Kiehauta, keitä kokoon muutama minuutti kevyesti poreillen.

4. Nostele lihapullat kastikkeeseen ja tarjoile esimerkiksi paahdetun kurpitsan kera.

Katso myös Kotiliesi.fi: Turkkilaiset lammaspöyrykät

X