Reseptit

Karpalo-suklaahillo

Karpalo-suklaahillo on suussa sulava herkku, jonka vaikka antaa joululahjaksi ystävälle tai nauttia itse lettujen kanssa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karpalo-suklaahillo

  • 200 g pakastekarpaloita
  • 3 rkl vettä
  • 4 dl muscovadosokeria
  • 100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

Valmistusohje

Karpalo-suklaahillo tehdään näin helposti:

1. Nosta karpalot, vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehua ilman kantta 10 minuuttia. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

2. Purkita karpalo-suklaahillo puhtaisiin purkkeihin. Anna lahjaksi tai nauti lettujen tai vohveleiden kanssa.

Saatat pitää myös pikantista karpalohillokkeesta tai jouluisesta karpaloilla höystetystä granolasta.

Katso myös Kotiliesi.fi:stä Suklaapossu-blogin joululahjavinkki: Helppo puolukka-valkosuklaafudge karpaloilla

X