Reseptit

Kasvis-linssikeitto

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvis-linssikeitto:

  • 1 pkt (380 g) kypsiä linssejä
  • 3 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1/3 kasvisvuoasta (ks. linkki ohjeessa)
  • 1 prk maustettua ruokakermaa (curry & chili)
  • 1/2-1 tl currya

Lisäksi:

  • auringonkukansiemeniä
  • korianteria
  • limelohkoja
  • maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

1. Huuhdo linssit siivilässä. Kuumenna vesi, murenna sekaan liemikuutio. Lisää kasvisvuoka ja linssit. Anna kiehua 10 minuuttia.

2. Soseuta keitto. Lisää kerma, mausta keitto currylla ja kuumenna. Ripottele keiton pinnalle auringonkukansiemeniä ja korianteria. Tarjoa lisänä limelohkoja ja jogurttia.

Kasvisvuoan ohjeen löydät täältä.

X