Reseptit

Kasvismelanzane

16.10.2012 Teksti: Emma Suominen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Kasvismelanzane maistuu myös kylmänä. Sen valmistaminen vie aikaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

Ainekset

2 munakoisoa
1 Kesäkurpitsa
200 g kauden sieniä (esim. kantarelleja)
4 dl tomaattikastiketta
150 g mozzarellaa ohuina siivuina
1.5 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
reilusti tuoretta basilikaa, minttua, kirveliä ja persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi, kahden millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Sirottele päälle hieman suolaa ja itketä suikaleita 30 minuuttia. Kuivaa kasvissuikaleiden pinta talouspaperilla ja pyörittele ne vehnäjauhoissa.

2. Paista kullanruskea väri viipaleisiin sekä sieniin pannulla oliiviöljyn kanssa. Voitele uunivuoka ja lado kaikki raaka-aineet vuokaan kuin tekisit lasagnea. Aloita tomaattikastikkeella ja lopeta mozzarellasiivuilla.

3. Kypsennä melanzanea 45 minuutin ajan 160-asteisessa uunissa, ja anna sen vielä vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Ohje: Alex Nurmi

Julkaistu aiemmin

KG-lehti

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme