Reseptit

Kasvismunakas

Kasvismunakas on kelpo lounas.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu kevätsipuleita
  • 1-2 paprikaa
  • 1 pkt (170 g) tuoreita herkkusieniä tai
  • 1 prk säilöttyjä herkkusieniviipaleita
  • 5-6 keitettyä perunaa (ei liian kypsiä)
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 6 munaa

pinnalle:

  • parmesaanilastuja
  • rucolaa

Valmistusohje

 

Hienonna sipulit. Halkaise paprika, poista siitä siemenet ja leikkaa paprikanpuolikkaat suikaleiksi.

Viipaloi tuoreet sienet tai valuta säilykesienet.

Kuori ja viipaloi perunat. Perunat saavat olla kovahkoja, etteivät viipaleet hajoa paistettaessa.

Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Lisää sipulit, paprikat sekä sienet ja paista niitä koko ajan sekoittaen, kunnes sipuli on kuullottunut ja sienistä on kaikki neste haihtunut.

Lisää perunaviipaleet ja jatka paistamista hetki. Mausta aineet mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Riko munien rakenne ja mausta munat maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kaada munat pannuun muiden aineiden päälle.

Anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes munat ovat hyytyneet ja pohja on kauniin ruskea. Käännä munakas kannen avulla. Pane kansi paistinpannun päälle, kumoa munakas kannelle ja valuta varovasti takaisin pannuun. Paista toiseltakin puolelta kauniin väriseksi.

Ripottele kasvismunakkaan pinnalle parmesaanilastuja ja rucolaa.

X