Kasvismunakas
Kasvismunakas on kelpo lounas.
Ainekset
- 1 nippu kevätsipuleita
- 1-2 paprikaa
- 1 pkt (170 g) tuoreita herkkusieniä tai
- 1 prk säilöttyjä herkkusieniviipaleita
- 5-6 keitettyä perunaa (ei liian kypsiä)
- 1 rkl öljyä
- 1 tl mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- 6 munaa
pinnalle:
- parmesaanilastuja
- rucolaa
Valmistusohje
Hienonna sipulit. Halkaise paprika, poista siitä siemenet ja leikkaa paprikanpuolikkaat suikaleiksi.
Viipaloi tuoreet sienet tai valuta säilykesienet.
Kuori ja viipaloi perunat. Perunat saavat olla kovahkoja, etteivät viipaleet hajoa paistettaessa.
Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Lisää sipulit, paprikat sekä sienet ja paista niitä koko ajan sekoittaen, kunnes sipuli on kuullottunut ja sienistä on kaikki neste haihtunut.
Lisää perunaviipaleet ja jatka paistamista hetki. Mausta aineet mineraalisuolalla ja mustapippurilla.
Riko munien rakenne ja mausta munat maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kaada munat pannuun muiden aineiden päälle.
Anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes munat ovat hyytyneet ja pohja on kauniin ruskea. Käännä munakas kannen avulla. Pane kansi paistinpannun päälle, kumoa munakas kannelle ja valuta varovasti takaisin pannuun. Paista toiseltakin puolelta kauniin väriseksi.
Ripottele kasvismunakkaan pinnalle parmesaanilastuja ja rucolaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous