Katkarapu-lohiseljanka
Seljanka eli venäläinen kalakeitto saa mukavasti potkua chilitahnasta. Lämmin keitto on erinomainen talvipäivän lounas.
Ainekset
- 400 g lohta
- 1 tl suolaa
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 3 perunaa
- 1-2 lehtisellerinvartta
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 l vettä
- 1 kalaliemikuutio
- 3 rkl tomaattisosetta
- 1-2 tl sambal oelek -chilitahnaa
- 180 g isoja katkarapuja
- 4 rkl viipaloituja vihreitä oliiveja
- muutama oksa tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Poista lohipalasta nahka ja ruodot. Leikkaa reiluiksi kuutioiksi. Ripottele pinnalle suola.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Paloittele lehtisellerit.
3. Kuullota sipulit kattilassa öljyssä. Lisää raastettu valkosipulinkynsi, vesi ja liemikuutio. Anna liemen kiehahtaa samalla sekoittaen. Lisää kasvikset, tomaattipyree ja chilitahna.
4. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
5. Lisää keittoon jäiset katkaravut, timjaminoksat ja oliiviviipaleet. Anna keiton kiehahtaa. Tarkista maku.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous