25.2.2014

Katkarapu-lohiseljanka

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

400 g lohta
1 tl suolaa
1 sipuli
2 porkkanaa
3 perunaa
1-2 lehtisellerinvartta
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
3 rkl tomaattisosetta
1-2 tl sambal oelek -chilitahnaa
180 g isoja katkarapuja
4 rkl viipaloituja vihreitä oliiveja
muutama oksa tuoretta timjamia

Valmistusohje

Seljanka eli venäläinen kalakeitto saa mukavasti potkua chilitahnasta. Lämmin keitto on erinomainen talvipäivän lounas.

1. Poista lohipalasta nahka ja ruodot. Leikkaa reiluiksi kuutioiksi. Ripottele pinnalle suola.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Paloittele lehtisellerit.

3. Kuullota sipulit kattilassa öljyssä. Lisää raastettu valkosipulinkynsi, vesi ja liemikuutio. Anna liemen kiehahtaa samalla sekoittaen. Lisää kasvikset, tomaattipyree ja chilitahna.

4. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

5. Lisää keittoon jäiset katkaravut, timjaminoksat ja oliiviviipaleet. Anna keiton kiehahtaa. Tarkista maku.