katkarapuleipä toast skagen
Käytä toast skagenissa muikun- tai siianmätiä.
Reseptit

Katkarapuleipä Toast Skagen

Toast skagen on klassikko, joka maistuu niin joulupöydässä, illanistujaisissa kuin kesäillan suolaisena herkkunakin.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Toast skagen

  • 4 4 viipaletta leipää
  • voita

päälle:

  • 300 g katkarapuja
  • 1 nippu tilliä (pieni)
  • 1 nippu nippu ruohosipulia (pieni)
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl smetanaa
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • rouhittua valkopippuria

Lisäksi:

  • 4 rkl muikun- tai siianmätiä
  • tilliä
  • sitruunaa

Valmistusohje

Toast Skagen eli katkarapuleipä tehdään näin:

1. Tee ensin leipien päällysseos. Sulata, valuta ja kuivaa katkaravut. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita majoneesi, smetana ja sinappi keskenään. Mausta seos valkopippurilla. Sekoita joukkoon katkaravut sekä hienonnettu tilli ja ruohosipuli.

2. Poista leipäviipaleista kuoret. Voit myös ottaa viipaleista muotilla esimerkiksi pyöreitä paloja. Paahda ja voitele leipäviipaleet tai paista ne molemmilta puolilta voissa paistinpannussa. Nosta pannussa paistetut leipäviipaleet talouspaperin päälle valumaan.

3. Jaa katkarapuseos tasaisesti leipäviipaleille.

4. Koristele toast skagen -leivät mädillä, tillillä ja sitruunalla. Käytä katkarapuleivän koristeluun muikun tai siian mätiä.

5. Tarjoa katkarapuleipien kanssa kuohuviiniä.

Lisää ideoita: Vietnamilaiset kevätrullat katkarapu-mangotäytteellä – lounaaksi, illanistujaisiin tai piknik-koriin

Katso myös Kotiliesi.fi: Katkaraputartar

X