Reseptit

Katkaravut piri piri (Camarão com piri piri)

Tarjoa katkaravut piripiri -kastikkeen, sitruunan lohkojen ja rapeakuorisen vaalean leivän kanssa.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 16 tuoretta tai kypsentämättä pakastettua jättikatkarapua

marinadi:

  • 2 hienonnettua valkosipulin kynttä
  • 2 hienonnettua punaista chiliä
  • 1 dl mietoa oliiviöljyä
  • suolaa
  • sitruunan lohkoja
  • piri piri -kastiketta dippaukseen

Valmistusohje

Poista katkaravuista suoli.

Hienonna valkosipuli ja chili hienoksi tahnaksi huhmaressa. Lisää joukkoon oliiviöljy.

Hiero seos katkarapuihin ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Ota ravut marinadista ja pujota vartaisiin. Ripottele katkaravuille suolaa ja grillaa hiiligrillissä pari minuuttia molemmin puolin. Voitele välillä marinadilla.

Kata pöytään myös piripiri -kastiketta, sitruunan lohkoja ja rapeakuorista vaaleaa leipää.

X