Reseptit

Kesäinen hapankaali­salaatti

Terveellisellä hapankaalilla höystetty salaatti on kirpakka kesäherkku. Se yhdistää ihanalla tavalla kotoisan varhaisperunan ja aasialaiset maut.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Chilistä potkua saava peruna-hapankaalisalaatti on oiva lisuke esimerkiksi aasialaisittain maustetulle broilerille tai liharuoille.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hapankaali-perunasalaatti:

  • 500 g uusia perunoita keitettynä
  • 200 g sokeriherneenpalkoja
  • 1-2 porkkanaa
  • 200 g hapankaalia
  • 2 dl korianterin lehtiä
  • 1/2 punainen chili

Kastike:

  • 1 dl makeaa chilikastiketta
  • 1 dl suolapähknöitä
  • 1 limetin kuori ja 1⁄2 mehu

Valmistusohje

1. Tee kastike. Soseuta ainekset sauvasekoittimella ja tarkis­ta maku.

2. Leikkaa perunat, herneenpa­lot ja kuoritut porkkanat so­piviksi suupaloiksi. Sekoita jouk­koon kastike.

3. Lisää joukkoon hapankaalia, korianteria ja chiliä maun mu­kaan.

X