Reseptit

Kesäinen hapankaali­salaatti

22.6.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Terveellisellä hapankaalilla höystetty salaatti on kirpakka kesäherkku. Se yhdistää ihanalla tavalla kotoisan varhaisperunan ja aasialaiset maut.

Ainekset

Hapankaali-perunasalaatti:

500 g uusia perunoita keitettynä
200 g sokeriherneenpalkoja
1-2 porkkanaa
200 g hapankaalia
2 dl korianterin lehtiä
1/2 punainen chili

Kastike:

1 dl makeaa chilikastiketta
1 dl suolapähknöitä
1 limetin kuori ja 1⁄2 mehu

Valmistusohje

1. Tee kastike. Soseuta ainekset sauvasekoittimella ja tarkis­ta maku.

2. Leikkaa perunat, herneenpa­lot ja kuoritut porkkanat so­piviksi suupaloiksi. Sekoita jouk­koon kastike.

3. Lisää joukkoon hapankaalia, korianteria ja chiliä maun mu­kaan.