Kesäkurpitsacarpaccio
Kesäkurpitsacarpaccio sopii kesäaterian alkuun. Kesäkurpitsacarpaccioon kannattaa käyttää pieniä napakoita kesäkurpitsoja.
Ainekset
Kesäkurpitsacarpaccio
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/4 tl sokeria
- 25 g parmesaanijuustoa raastettuna
- 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- versoja tai rucolaa
Valmistusohje
Kesäkurpitsacarpaccio tehdään helposti näin:
1. Leikkaa kesäkurpitsa terävällä veitsellä tai mandolinilla ohuen ohuiksi viipaleiksi.
2. Asettele viipaleet kauniisti suoraan lautasille tai isolle vadille. Sekoita sitruunamehu ja kuoriraaste, oliiviöljy, sokeri, suola ja mustapippuri kastikkeeksi. Valele kesäkurpitsaviipaleet tasaisesti kastikkeella.
3. Viimeistele annokset parmesaaniraasteella, paahdetuilla pinjansiemenillä ja versoilla tai rucolalla.
Katso myös: Kesäkurpitsa-villiyrttisalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa – nappaa ohjeet herkkuruokiin, leivontaan ja säilöntään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous