Reseptit

Kesäkurpitsacarpaccio

Kesäkurpitsacarpaccio sopii kesäaterian alkuun. Kesäkurpitsacarpaccioon kannattaa käyttää pieniä napakoita kesäkurpitsoja.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsacarpaccio

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/4 tl sokeria
  • 25 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • versoja tai rucolaa

Valmistusohje

Kesäkurpitsacarpaccio tehdään helposti näin:

1. Leikkaa kesäkurpitsa terävällä veitsellä tai mandolinilla ohuen ohuiksi viipaleiksi.

2. Asettele viipaleet kauniisti suoraan lautasille tai isolle vadille. Sekoita sitruunamehu ja kuoriraaste, oliiviöljy, sokeri, suola ja mustapippuri kastikkeeksi. Valele kesäkurpitsaviipaleet tasaisesti kastikkeella.

3. Viimeistele annokset parmesaaniraasteella, paahdetuilla pinjansiemenillä ja versoilla tai rucolalla.

Katso myös: Kesäkurpitsa-villiyrttisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa – nappaa ohjeet herkkuruokiin, leivontaan ja säilöntään

X