Reseptit

Kesäkurpitsa-villiyrttisalaatti

Kesäkurpitsa-villiyrttisalaatti on kesäruokien raikas ja kepeä lisuke. Käytä salaattiin villiyrttejä ja versoja sesongin mukaan.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsa-villiyrttisalaatti

  • 300 g kesäkurpitsaa
  • villiyrttejä tai herneenversoja
  • 20 retiisiä
  • 2 rkl cashewpähkinöitä

Kastike

  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl valkoviini-hunajaetikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi

  • 2 dl herneenversoja

Valmistusohje

Kesäkurpitsa-villiyrttisalaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhtele kesäkurpitsat. Viipaloi ne juustohöylällä ohuiksi pitkiksi viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla.

2. Sekoita kastikkeen ainekset. Valuta kastike salaatin päälle. Ripottele päälle paahdetut cashewpähkinät ja herneenversot.

Katso myös: Voikukkasalaatti ja paahdettu kesäkurpitsa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa – nappaa ohjeet herkkuruokiin, leivontaan ja säilöntään

X