Reseptit

Kesäkurpitsalasagne

Kesäkurpitsalasagne on satokauden mehevä herkkuruoka, johon voi piilottaa myös metsästä löytyneet tatit ja kantarellit. Myös herkkusienet sopivat vuokaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsalasagne:

  • 2-3 (n. 800 g) kiinteää kesäkurpitsaa
  • 400 g sieniä (kantarelleja, herkkusieniä tai tatteja)
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 6-8 lasagnelevyä

Tomaattikastike:

  • 2 sipulia
  • 4 porkkanaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oreganoa
  • 1/2-1 tl chiliä
  • 1-2 dl valkoviiniä tai vettä

Juustokastike:

  • 4 dl ranskankermaa
  • 200 g juustoraastetta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Kesäkurpitsalasagne tehdään näin:

1. Puhdista ja hienonna sienet. Paista sienet kuiviksi öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja siirrä pois pannulta.

2. Silppua sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat tai hienonna ne rouheeksi monitoimikoneessa. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota kasviksia pannulla noin 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree, kuumenna hetki ja kaada tomaattimurska pannulle. Lisää viiniä tai vettä. Murenna kastikkeeseen liemikuutio, lisää mausteet. Keitä n. 15 minuuttia. Tarkista maku.

3. Sekoita juustokastike ranskankermasta ja juustoraasteesta. Mausta ripauksella suolaa. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä.

4. Lado ainekset kerroksittain isoon vuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee kerros juustokastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita.

5. Kypsennä kesäkurpitsalasagne 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna makujen tasaantua ennen tarjoamista parikymmentä minuuttia.

Katso myös: Kesäkurpitsa-munakoisovuoka

Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton kesäkurpitsarulla-lasagne

X