Kesäkurpitsalasagne
Kesäkurpitsalasagne on satokauden mehevä herkkuruoka, johon voi piilottaa myös metsästä löytyneet tatit ja kantarellit. Myös herkkusienet sopivat vuokaan.
Ainekset
Kesäkurpitsalasagne:
- 2-3 (n. 800 g) kiinteää kesäkurpitsaa
- 400 g sieniä (kantarelleja, herkkusieniä tai tatteja)
- 1 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 6-8 lasagnelevyä
Tomaattikastike:
- 2 sipulia
- 4 porkkanaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl oreganoa
- 1/2-1 tl chiliä
- 1-2 dl valkoviiniä tai vettä
Juustokastike:
- 4 dl ranskankermaa
- 200 g juustoraastetta
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Kesäkurpitsalasagne tehdään näin:
1. Puhdista ja hienonna sienet. Paista sienet kuiviksi öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja siirrä pois pannulta.
2. Silppua sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat tai hienonna ne rouheeksi monitoimikoneessa. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota kasviksia pannulla noin 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree, kuumenna hetki ja kaada tomaattimurska pannulle. Lisää viiniä tai vettä. Murenna kastikkeeseen liemikuutio, lisää mausteet. Keitä n. 15 minuuttia. Tarkista maku.
3. Sekoita juustokastike ranskankermasta ja juustoraasteesta. Mausta ripauksella suolaa. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä.
4. Lado ainekset kerroksittain isoon vuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee kerros juustokastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita.
5. Kypsennä kesäkurpitsalasagne 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna makujen tasaantua ennen tarjoamista parikymmentä minuuttia.
Katso myös: Kesäkurpitsa-munakoisovuoka
Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton kesäkurpitsarulla-lasagne
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous