Keväinen Caesar-salaatti
Caesar-salaatti näkyy monien lounasravintoloiden listoilla, mutta kevään kunniaksi voit valmistaa tätä herkullista klassikkolounasta myös itse. Tiesitkö muuten salaatin olevan alkuperäisin Meksikosta?
Ainekset
- 1 pkt pekonia
- 4 paahtoleipäviipaletta
- 3 murskattua valkosipulinkynttä
- 2 sidesalaattia
kastike:
- 3 keltuaista
- 5 anjovisfileetä
- 2-3 murskattua valkosipulinkynttä
- 2 tl worcestershire-kastiketta
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl dijoninsinappia
- 1.5 dl öljyä
pinnalle:
- parmesaanilastuja
Valmistusohje
Caesar-salaatti on peräisin Meksikon Tijuanasta. Salaatin luojan kerrotaan olevan italialaissyntyinen Alex Cardini, joka työskenteli veljensä Caesarin omistamassa ravintolassa. Tarina kertoo, että joukko kalifornialaisia näyttelijöitä oli yllättäen tullut juhlimaan Yhdysvaltain itsenäisyyspäivää vuonna 1924, eikä Alexilla ollut tarjota muuta kuin kuivaa leipää, parmesaanijuustoa, kananmunia, valkosipulia ja lehtisalaattia. Sittemmin salaatista on tehty monenlaisia versioita ja sen suosio on levinnyt ympäri maailman.
Caesar-salaatin valmistusohje:
Tee ensin kastike. Pane kaikki aineet öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai kapeaan kulhoon ja jauha ne koneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Leikkaa pekoni veitsellä tai saksilla suikaleiksi. Paista pekonisuikaleet rapeiksi ja ruskeiksi paistinpannussa. Ota pekoniviipaleet pannusta pois ja valuta ne talouspaperin päällä. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pekonista irronnut rasva tarvittaessa uudelleen. Lisää pannuun leipäkuutiot sekä murskatut valkosipulinkynnet. Paista leipäkuutiot rapeiksi.
Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Revi tai leikkaa ne pienemmiksi paloiksi ja levitä vadille. Levitä salaatinlehtien päälle paistetut pekonit sekä leipäkuutiot ja valuta kastike joukkoon. Ripottele keväisen Caesar-salaatin pinnalle parmesaanilastuja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous