Kevyet kalarullat
Kevyet kalarullat ihastuttavat raikkaudellaan. Tarjoile valmiit rullat esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Ainekset
- 400 g ruodotonta lohifileetä
- 400 g ruodotonta kuha- tai ahvenfileetä
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl vastarouhittua mustapippuria
- 4 rkl karkeaa dijon-sinappia
- 4 rkl silputtua ruohosipulia
- 0.8 dl silputtua tilliä
Kiinnittämiseen:
- puisia cocktailtikkuja
- Hauduttamiseen:
- 2 dl valkoviiniä tai vermuttia
- 1 rkl rouhittuja rosepippureita
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Leikkaa lohifilee halutessasi nahattomaksi. Ohenna fi leointiveitsellä lohen keskiosaa niin, että filee on kauttaaltaan yhtä paksu. Hyödynnä ylimääräinen lohi esimerkiksi keitossa. Mausta kalafileet suolalla ja mustapippurilla.
2. Nosta kuha- tai ahvenfileet lohen päälle. Yhdistä sinappi, ruohosipuli ja tilli. Sivele seos kalalle.
3. Leikkaa kala terävällä veitsellä noin parin sentin levyisiksi viipaleiksi, kiepauta ne rulliksi ja kiinnitä saumakohta hammastikuilla.
4. Mittaa valkoviini, roseepippurit ja hunaja pannuun. Kuumenna viini kiehuvaksi. Nosta kalarullat liemeen. Hauduta rullat miedolla lämmöllä ja kannen alla kypsiksi, noin 5–7 minuuttia. Varo keittämästä kalaa hajoavan pehmeäksi. Tarjoa kalarullat keitettyjen perunoiden, riisin tai bulgurin kanssa.
Kommentit
Olen hakenut variaatioita mainion silakan laittamiseen erilaisiin aterioihin perinteisen pihvin ja paistamisen lisäksi. Reseptinne toimii mainiosti silakalla! Vaihdoin hunajan itse tekemäämme tyrnisoseeseen ja valitsin valkoviiniksi Lindeman’sin Cawarran.
Kommentit
Olen hakenut variaatioita mainion silakan laittamiseen erilaisiin aterioihin perinteisen pihvin ja paistamisen lisäksi. Reseptinne toimii mainiosti silakalla! Vaihdoin hunajan itse tekemäämme tyrnisoseeseen ja valitsin valkoviiniksi Lindeman’sin Cawarran.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous