Reseptit

Kevyt kasviskeitto

Kevyt kasviskeitto on kätevä lounas. Ohjeella valmistat kerralla lounaskeiton neljäksi päiväksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Suvi Laine

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso sipuli
  • 1 iso parsakaali
  • 1 paprika
  • 1 pala keräkaalia
  • 6 lehtisellerinvartta
  • 2 isoa porkkanaa
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 purkki säilyketomaatteja
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • persiljasilppua

Valmistusohje

 

1. Kuumenna kasvisliemi ja lisää paloitellut porkkanat, parsakaali ja lehtisellerinvarret, suikaloitu keräkaali, silputtu sipuli, fenkolinsiemenet ja murskatut valkosipulinkynnet. Halutessasi voit maustaa keiton ripauksella yrttisuolaa.

2. Kun kasvikset ovat pehmenneet, mausta keitto sitruunamehulla.

X