Reseptit

Kevyt marjajälkiruoka

Täyttävän aterian päätteeksi vatsasta löytyy aina tilaa jälkiruoalle, ainakin tämän kevyen marjajälkiruoan kohdalla.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl vadelmia tai lakkoja
  • 1-2 dl mustaviinimarjoja tai mustikoita
  • 1.5 dl vettä
  • ¾ dl dl hyytelösokeria
  • 8 rkl paksua luomujogurttia (rasvaa noin 10 %)
  • 4 rkl muromysliä (tai pähkinärouhetta ja hunajaa)

Valmistusohje

1. Ota marjat sulamaan, jos ne ovat pakastettuja.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen hyytelösokeri, niin että se liukenee.

3. Sekoita marjat puolijäisinä nesteeseen, niin että hyytelö tarttuu marjoihin.

4. Lusikoi annosmaljoihin kerroksittain marjoja ja jogurttia ja koristele muromyslillä.

570 kJ (140 kcal) annos

X