Reseptit

Kikherne-sipulisalaatti

Nauti tämä kevyt, herkullinen ja maukas Kikherne-salaatti täysjyväsämpylän kanssa.

Teksti:
Elisa Johansson

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl kikherneitä
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2-3 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • pieni pala chiliä
  • 1 tl tuoretta inkivääriä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 4 oksaa tuoretta timjamia

koristeluun:

  • 1 limetti

Valmistusohje

 

Valmista kikherne-salaatti näin:

  1. Liota kikherneet yön yli runsaassa vedessä. Heitä liotusvesi pois. Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä noin tunti. Voit myös käyttää säilöttyjä kikherneitä.
  2. Leikkaa salottisipulit ja valkosipulinkynsi silpuksi. Kuullota silppu pannulla.
  3. Leikkaa chili silpuksi ja raasta inkivääri.
  4. Mausta jäähtynyt silppu etikalla, chilillä, inkiväärillä ja timjamilla. Lisää sekaan kikherneet.
  5. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Sekoita välillä. Tarkista maku ja koristele annokset huolellisesti pestyn limetin lohkoilla.
X