Reseptit

Kinkku-juustosalaatti

Patongin kanssa tarjottu ruokaisa salaatti vie nälän.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2–3 erilaista salaattia (jää- tai jäävuorisalaattia ja lollo rossoa tai tammenlehtisalaattia)
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja tai pieniä luumutomaatteja
  • n. 180 g Salaattijuustokuutioita
  • 1 dl oliiveja
  • 150 g ilmakuivattua kinkkua tai palvikinkkua

kastike:

  • 200 g kermaviiliä
  • 0.5 dl makeaa chilikastiketta
  • 2 rkl sinappia
  • hienonnettua basilikaa
  • ripaus mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Huuhdo ja revi salaatinlehdet. Huuhdo ja kuivaa tomaatit. Levitä salaatti ja tomaatit vadille tai rasiaan.

2. Valuta salaattijuusto ja oliivit. Levitä juusto ja oliivit muiden aineiden päälle. Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet ja pakkaa kastike erilliseen rasiaan.

3. Tarjoa salaatti patongin kanssa.

X