Reseptit

Kinkkupiirakka

27.4.2012 Teksti: Suvi Rüster

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos
Pikkusuolaisen nälässä kinkkupiirakka ei petä. Piirakan pohjaan sopii loistavasti juuressose, joka antaa taikinaan makua.

Ainekset

1.5 dl pokkana- tai juuressosetta
0.5 dl juoksevaa margariinia
1 dl kauraleseitä
2 dl hiivaleipäjauhoja
0.5 tl suolaa

täyte:

120 g ohuita palvikinkkuviipaleita
puolikas purjo
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl punainen paprika
100 g fetajuustokuutioita
noin 10 mustaa oliivia
3 rkl hienonnettua persilijaa
2 kpl kananmunaa
2 dl kevytmaitoa
1 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Sekoita porkkanasose ja margariini kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkana-rasvaseoksen joukkoon nopeasti sekoittaen. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
  2. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika. Sekoita munat, maito, vehnäjauhot ja persilja kulhossa.
  3. Levitä piirakkapohjalle hienonnetut sipulit ja paprikakuutiot. Aseta päälle kinkkuviipaleita ruusukkeiksi. Kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle fetajuustokuutiot ja oliivit. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. VINKKI Pohjataikinaan sopii myös porkkanaa tai muita juureksia sisältävä vauvansose.

Julkaistu aiemmin

KG-lehti

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme