Reseptit

Vihreä yrttisalaatti

Vihreän salaatin ei tarvitse olla tylsä. Vihreä yrttisalaatti on raikas makuelämys, johon lisättävä itsetehty salaatinkastike antaa vielä lisää aromia.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g rucolasalaattia
  • 200 g punasalaattia
  • 1 ruukku vesikrassia
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1/2 ruukkua minttua

kastike:

  • 1/2-1 sitruunan mehu
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl hunajaa
  • 1/2 tl sinappijauhetta
  • 1 oksa rosmariinia

Valmistusohje

Raikas vihreä yrttisalaatti syntyy yhdistelemällä erimakuisia yrttejä ja salaatteja.

1. Sekoita kastikkeen ainekset vetäytymään. Lisää joukkoon rosmariinin oksa makua antamaan.

2. Huuhtele salaatit ja linkoa ne kuiviksi.

3. Revi salaatit ja yrtit tarjoiluvadille. Poista yrttioksa kastikkeesta ja pirskottele kastike salaatin päälle.

4. Sekoita salaatti kevyesti niin, että kastike maustaa salaatin.

280 kJ (70 kcal) / 1 annos

X