Kirsikka-suklaakakku lasissa
Kirsikka-suklaakakku lasissa on saanut innoituksensa suositusta schwartzwaldin kakusta. Helppo herkku valmistuu vartissa.
Ainekset
Kirsikka-suklaakakku lasissa
- 200 g kirsikoita
- 2 rkl rommia tai appelsiinimehua
- 1 rkl sokeria
- 2 dl vispikermaa
- 1 prk (200 g) kirsikanmakuista rahkaa (esim. Valio)
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 isoa suklaamuffinia tai 4 viipaletta kahvikakkua maun mukaan
- 50 g tummaa suklaata rouhittuna
Koristeluun
- kokonaisia kirsikoita
Valmistusohje
Kirsikka-suklaakakku lasissa tehdään helposti näin:
1. Pese kirsikat. Puolita ne ja poista kivet.
2. Mittaa kattilaan rommi ja sokeri, sekoita ja kiehauta. Kääntele joukkoon kirsikat ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä.
3. Vaahdota kerma ja kääntele rahka joukkoon. Lisää myös sokerit.
4. Paloittele muffinit tai kakkuviipaleet.
5. Kokoa kirsikka-suklaakakut kerroksittain laseihin: Lusikoi pohjalle kirsikoita. Lisää päälle kerma-kirsikkarahkaseosta ja muffini- tai kakkupaloja sekä suklaarouhetta. Tee toinen samanlainen kerros.
6. Koristele kirsikka-suklaakakku lasissa kokonaisilla kirsikoilla.
Katso myös: Sitruuna-juustokakku lasissa
Katso myös Kotiliesi.fi: Juustokakku lasissa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous