Reseptit

Kirsikka-suklaakakku lasissa

Kirsikka-suklaakakku lasissa on saanut innoituksensa suositusta schwartzwaldin kakusta. Helppo herkku valmistuu vartissa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kirsikka-suklaakakku lasissa

  • 200 g kirsikoita
  • 2 rkl rommia tai appelsiinimehua
  • 1 rkl sokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk (200 g) kirsikanmakuista rahkaa (esim. Valio)
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 isoa suklaamuffinia tai 4 viipaletta kahvikakkua maun mukaan
  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna

Koristeluun

  • kokonaisia kirsikoita

Valmistusohje

Kirsikka-suklaakakku lasissa tehdään helposti näin:

1. Pese kirsikat. Puolita ne ja poista kivet.

2. Mittaa kattilaan rommi ja sokeri, sekoita ja kiehauta. Kääntele joukkoon kirsikat ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä.

3. Vaahdota kerma ja kääntele rahka joukkoon. Lisää myös sokerit.

4. Paloittele muffinit tai kakkuviipaleet.

5. Kokoa kirsikka-suklaakakut kerroksittain laseihin: Lusikoi pohjalle kirsikoita. Lisää päälle kerma-kirsikkarahkaseosta ja muffini- tai kakkupaloja sekä suklaarouhetta. Tee toinen samanlainen kerros.

6. Koristele kirsikka-suklaakakku lasissa kokonaisilla kirsikoilla.

Katso myös: Sitruuna-juustokakku lasissa

Katso myös Kotiliesi.fi: Juustokakku lasissa

X