Kukkakaalipihvit
Kukkakaalipihvit on täydellinen kesälounas. Ruokaisa lisuke tehdään kvinoasta. Kirpeyttä ja potkua annokseen tuo inkiväärikastike.
Ainekset
Kukkakaalipihvit
- 1 (800 g) kukkakaali
- 1 1/2 rkl rypsiöljyä
- 1/4 tl suolaa
Inkiväärikastike
- 1/2-1 chili
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1/2 ruukkua korianteria tai lehtipersiljaa
- 1 (luomu)limen kuori ja mehu
- 1 tl hunajaa
- 3 rkl rypsiöljyä (osa voi olla seesamiöljyä)
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1/2 tl juustokuminaa
- 1/4 tl suolaa
Kvinaosalaatti
- 2 dl kvinoaa
- 6 retiisiä
- 1 pieni fenkoli
Valmistusohje
Kukkakaalipihvit tehdään helposti näin:
1. Puolita kukkakaali pystysuoraan kannan kohdalta. Leikkaa molemmista puolikkaista kaksi parin senttimetrin paksuista viipaletta. Käytä kantapalat esimerkiksi keittoon tai salaattiin. Sivele viipaleet kevyesti öljyllä ja mausta ripauksella suolaa.
2. Tee seuraavaksi kastike. Puolita chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta inkivääri ja hienonna korianteri tai persilja. Raasta limestä kuori ja puserra mehu pieneen kulhoon. Lisää mehun joukkoon muut kastikeainekset.
3. Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi, sipaise niihin öljyä ja paahda pannulla tai grillissä noin 3 minuuttia per puoli. Suikaloi fenkoli. Viipaloi retiisit ja lisää ne fenkolin kanssa kvinoan joukkoon. Mausta lusikallisella inkiväärikastiketta.
4. Grillaa kukkakaaliviipaleita molemmin puolin 3–5 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti ruskis- tuneet. Nosta kukkakaalipihvit suoraan lautasille ja valuta päälle kastiketta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä vegaani laittaa grilliin? Nappaa kesän paras vegaaninen grillimenu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous