Reseptit

Kuohuva avokadokeitto

Kuohuva avokadokeitto on oiva esimerkki huolettomasta ja helppotekoisesta kasariruoasta, joka sopii tämänkin päivän tyyliin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kuohuva avokadokeitto

  • 4 avokadoa
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 5 dl kuivaa siideriä tai kuohuviiniä

Pinnalle

  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha kuoresta monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sekaan sitruunamehu, valkosipuli, mausteet ja ranskankerma. Soseuta sileäksi.

2. Lisää valmiiseen soseeseen kuohujuoma juuri ennen keiton tarjoamista. Viimeistele kuohuva avokadokeitto hienonnetulla ruohosipulilla.

Katso myös: Avokadokeitto ja paahdettuja kikherneitä

Katso myös Kotiliesi.fi: Kylmä keitto avokadosta

X