Reseptit

Lady Floran gluteeniton lohirulla

Lisa Ressler-Gabrielsson on tehnyt Lady Floran pinaattirullaa menestyksekkäästi jo 1990-luvulta alkaen. Rullan plussana on herkullisuuden lisäksi sen gluteenittomuus.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko, Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pinaattimunakaslevy

  • 150 g pakastepinaattia
  • 4 munaa eroteltuina
  • 1 dl emmentalraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • vasta raastettua parmesaania

Täyte

  • 250–300 g lämminsavulohta
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1/2 - 3/4 dl oliiviöljyä
  • valkopippuria
  • (suolaa)

Valmistusohje

 

1. Sulata pinaatti, voit jättää sen vähän kohmeiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, emmentalraaste, suola ja pippuri kulhossa vatkaimella, lisää pinaatti ja pyöräytä kevyesti sekaisin vatkaimella. Kääntele valkuaiset lastalla seokseen.

2. Levitä seos heti leivinpaperilla päällystetylle pellille noin 30 x 28 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pinta kohoaa hieman, saa väriä ja kypsä levy tuntuu kokeiltaessa nahkamaiselta.

3. Peitä kypsä levy kostealla pyyhkeellä, jotta sen pinta ei halkeile rullatessa. Anna jäähtyä hetki. Ripottele puhtaalle voipaperille reilusti vastajauhettua parmesaania. Käännä hieman jäähtynyt levy parmesaanin päälle.

4. Sekoita savulohi ja tuorejuusto vatkaimella tasaiseksi. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste, öljy sekä mausteet. Levitä seos jäähtyneelle pohjalle, jätä reunat ilman täytettä noin 1 1/2 cm:n alueelta. Rullaa kuten kääretorttu pitemmältä sivulta. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Rulla säilyy muutamia päiviä ja sen voi myös pakastaa. Tarjoile viipaloituna tuoreiden pinaatinlehtien päältä.

Katso myös:

Yrttilohirulla ja sahramiperunat, Ruoka.fi

Lohi-piparjuurirullat, Ruoka.fi

Lohi-munakasrulla, Kotiliesi.fi

X