
Lämmin raitajuuri-pähkinäsalaatti
Lämmin raitajuuri-pähkinäsalaatti maustetaan kirpeän makealla balsamicosiirapilla. Voit virittää salaatin ruokaisammaksi lisäämällä joukkoon broileria, fetaa, vihreitä papuja tai kypsiä linssejä.
Ainekset
Lämmin raitajuuri-pähkinäsalaatti:
- 600 g raitajuuria
- 600 g kyssäkaalia
- 200 g lehtikaalia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 2-3 rkl balsamicosiirappia
- 3 rkl tuoretta hienonnettua oreganoa
Valmistusohje
Lämmin raitajuuri-pähkinäsalaatti tehdään helposti näin:
1. Kuori raitajuuret ja kyssäkaali. Viipaloi mahdollisimman ohuiksi lastuiksi esim. mandoliiniraastimella. Huuhtele lehtikaali, poista paksu lehtiruoti ja revi paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Paahda cashewpähkinöitä wokpannussa pari minuuttia, kunnes ne ruskistuvat hieman. Kaada pähkinät lautaselle.
3. Kuumenna öljy pannussa. Lisää raitajuuret, kyssäkaalit ja valkosipulit. Paista sekoitellen 8–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Lisää lehtikaalit ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet. Mausta lämmin raitajuuri-pähkinäsalaatti suolalla, balsamicosiirapilla ja hienonnetulla oreganolla.
Katso myös: Lämmin vuohenjuusto-punajuurisalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Rapea juures-mozzarellasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous