Lampaankare
Lampaankare on eräs juhlapöydän herkku. Ennen kuin tarjoilet kyljyksen, anna lihalle hetki aikaa vetäytyä foliossa.
Ainekset
Lampaankare
- 500 g lampaan kyljysriviä (tai leikattuja kyljyksiä)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 rkl silputtua rosmariinia
Vuohenjuustokastike
- 100 g pehmeää ranskalaista vuohenjuustoa (Chavroux
- 1 dl kermaa
- 1/2 dl valkoviiniä
- 1 rkl vasikanlihafondia
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- (Maizenaa)
- 1 ripaus suolaa
- 1 ripaus mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Lampaankare valmistuu helposti näin:
1. Poista kyljysrivistä ylimääräinen rasva ja kalvot. Sekoita öljyyn murskatut valkosipulinkynnet, sitruunankuori, 1 tl hiutalesuolaa ja reilusti mustapippuria. Silppua sekaan tuoretta rosmariinia ja hiero öljy lihan pintaan. Anna maustua jonkin aikaa.
2. Kuumenna paistinpannu ja ruskista kyljysrivi molemmin puolin. Jälkikypsennä 160-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Kääri lampaankare folioon ja anna seistä 10 minuuttia ennen viiipalointia.
3. Jos teet kokonaisen kareen sijaan kyljyksiä, anna niiden maustua jonkin aikaa öljyssä ja paista valurautapannulla noin 5 minuuttia. Anna kyljystenkin tekeytyä jonkin aikaa folion sisällä ennen tarjoamista.
4. Tee vuohenjuustokastike: Mittaa kerma ja viini kattilaan, lisää juusto nokareina ja anna sulaa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää vuohenjuustokastikkeeseen tilkka fondia sekä vähän hunajaa. Mausta kastike ja suurusta halutessasi maito- tai viinitilkkaan sekoitetulla Maizenalla. Nauti lampaankare vuohenjuustokastikkeen kanssa.
4. Tarjoa lampaankare yrteillä maustetun perunamuusin ja vuohejuustokastikkeen kanssa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin valmistuu tulinen karitsankare
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous