Reseptit 10.4.2012

Lampaankare

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g lampaan kyljysriviä (tai leikattuja kyljyksiä)
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua sitruunankuorta
suolaa, pippuria
silputtua rosmariinia

Valmistusohje

1. Poista kyljysrivistä ylimääräinen rasva ja kalvot. Sekoita öljyyn murskatut valkosipulinkynnet, sitruunankuori, 1 tl hiutalesuolaa ja reilusti mustapippuria. Silppua sekaan tuoretta rosmariinia ja hiero öljy lihan pintaan. Anna maustua jonkin aikaa.

2. Kuumenna paistinpannu ja ruskista kyljysrivi molemmin puolin. Jälkikypsennä 160-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Kääri liha folioon ja anna seistä 10 minuuttia ennen viiipalointia.

3. Jos teet kokonaisen kareen sijaan kyljyksiä, anna niiden maustua jonkin aikaa öljyssä ja paista valurautapannulla noin 5 minuuttia. Anna kyljystenkin tekeytyä jonkin aikaa folion sisällä ennen tarjoamista.

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi