Reseptit

Lämpimät lohileivät

Lämpimät lohileivät ovat ravitsemuksellisesti loistavat, mutta myös superherkulliset. Ne sopivat päivällispöytään tai brunssille.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lämpimät lohileivät

  • 400 g (kirjo)lohifileetä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl seesami-wasabimausteseosta
  • 4 isoa viipaletta täysjyväleipää
  • 100 g jääsalaattia
  • 1/2 kurkku
  • 2 avokadoa

Kastike

  • 2 keitettyä kananmunaa (8 min)
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 tl hunajaa
  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Lämpimät lohileivät tehdään helposti näin:

1. Nypi lohesta pois ruodot, leikkaa lohi viipaleiksi, mausta suolalla ja seesami-wasabimausteseoksella. Anna kalan maustua sillä välin, kun valmistelet leivät.

2. Revi jääsalaatti. Kuutioi kurkku. Viipaloi avokadot.

3. Raasta tai hienonna munat. Sekoita kastikeainekset keskenään.

4. Paista ensin lohiviipaleet, sitten leipäviipaleet pannussa öljyssä. Laita leivät lautasille, lisää päälle jääsalaatti, muut kasvikset, lohi ja kastike. Viimeistele lämpimät lohileivät silppuamalla pinnalle tilliä.

Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Lämpimät voileivät – herkullinen leipä on ihan paras aamiainen, pikalounas tai ruokaisa iltapala

X