Reseptit

Lehtevät mansikkaleivokset

Lehtevät mansikkaleivokset kruunaavat kesäisen kahvihetken.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt (500 g) voi- tai lehtitaikinaa

voiteluun:

  • 1 muna

pinnalle:

  • raesokeria

täyte:

  • 1 l mansikoita
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 2 1/2 dl vaahdotettavaa vanilliinikastiketta

Valmistusohje

Anna taikinalevyjen sulaa ja leikkaa levyt kolmeen osaan. Nosta taikinapalat leivinpaperin päälle pellille. Voitele taikinapalat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Puhdista ja paloittele mansikat. Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla ja lisää paloitellut mansikat sekä kookoshiutaleet. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita se muiden täyteaineiden joukkoon.

Halkaise jäähtyneet leivonnaiset terävällä veitsellä. Täytä leivokset maitorahka-mansikkaseoksella.

X