Reseptit

Libanonilaiset linsseillä täytetyt munakoisot

Pehmeiksi paahdetut munakoisonpuolikkaat ovat täynnä lämpimiä makuja. Libanonilaisittain täytettyjen munakoisojen sisään kauhotaan linssien lisäksi fetajuustoa ja granaattiomenansiemeniä.

Teksti:
Saara Atula
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Libanonilaiset linsseillä täytetyt munakoisot:

  • 1 1/2 dl kuivia vihreitä linssejä tai 1 tlk valmiiksi keitettyjä linssejä
  • 2 isoa munakoisoa
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl jauhettua korianteri
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/2 tl jauhettua muskottia
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1 1/2 tl kuivattua minttua
  • 3/4 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 150 g fetajuustoa
  • tuoretta minttua
  • granaattiomenan siemeniä

Valmistusohje

1. Jos käytät kuivattuja linssejä, keitä ne kypsiksi. Huuhdo säilykelinssit siivilässä kylmällä vedellä. Halkaise munakoisot pitkittäin. Koverra hedelmälihaa pois lusikan ja veitsen avulla. Voitele puolikkaat öljyllä ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

2. Leikkaa munakoisosta koverrettu hedelmäliha arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja kuullota silppua oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää mausteet ja munakoisokuutiot. Kypsennä, kunnes munakoiso on pehmeää. Lisää öljyä tarpeen mukaan. Lisää lopuksi linssit.

3. Lusikoi täyte munakoison puolikkaisiin. Murenna päälle feta. Kypsennä munakoisoja uunissa vielä noin 15 minuuttia. Koristele mintulla ja granaattiomenan siemenillä.

X