Reseptit

Liharaguu

Liharaguu tehdään Jamie Oliverin ohjeella. Maku viimeistellään appelsiininkuorella ja rosmariinilla. Parhaiten tuhdin lihakastikkeen kanssa sopii leveä pappardelle-pasta, mutta muutkin pastat käyvät raguun kumppaniksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Liharaguu

  • 800 g naudan luutonta etuselkää
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 sellerinvarsi
  • 5 dl punaviiniä (Chianti)
  • 1 tlk (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 3 oksaa salviaa
  • 400 g pappardelle-pastaa
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl hienoksi raastettua appelsiinin kuorta
  • 1 1/2 dl parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

Liharaguu tehdään helposti näin:

1. Leikkaa sipuli lohkoiksi ja viipaloi valkosipulinkynnet, porkkana sekä sellerinvarsi.

2. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Paista lihapalat öljyssä kauniin ruskeiksi ja siirrä pataan. Lisää pannulle vähän öljyä ja paista sipuleita sekä kasviksia keskilämmöllä 5 minuuttia. Siirrä kasvikset pataan.

3. Kaada punaviini ja säilyketomaatit pataan. Murskaa tomaatteja kauhalla. Lisää yrtit. Kypsennä ruokaa 250-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia. Peitä pata kannella ja alenna lämpö 175 asteeseen.

4. Hauduta ruokaa 2–3 tuntia, kunnes liha on hyvin mureaa. Revi lihapalat pieniksi kahdella haarukalla. Kuumenna ruoka ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Raasta valmiin ruoan pinnalle appelsiininkuorta. Silppua päälle myös rosmariinia.

5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää voi. Tarjoa pasta liharaguun ja raastetun parmesaanin kanssa.

Katso myös: Saviavoissa paistettua pastaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Pasta on täydellinen arkiruoka: Nopea, helppo ja monipuolinen – herkuttele carbonaralla ja muilla italialaisilla klassikkopastoilla!

X