
Limejuustokakku
Limejuustokakku saa raikkaan täyteläisen maun ja ihanaa rakennetta lemon curd -sitruunatahnasta. Joukkoon sekoitettu limetin kuori vahvistaa raikasta makua. Leivo kakku hyvissä ajoin, niin maut ehtivät tasaantua ja rakenne hyytyä leikattavaksi.
Ainekset
Limejuustokakku, pohja:
- 1 pkt (175-180 g) suklaatäytekeksejä, esim. Domino tai Oreo
- 75 g sulatettua voita
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 2 luomulimetin mehu ja raastettu kuori
- 500 g mascarponetuorejuustoa
- 1 1/2 dl lemon tai lime curdia
- 2 dl kuohukermaa
Koristeeksi
- tuoretta minttua
- vihreitä viinirypäleitä
- limettiviipaleita
- pensasmustikoita
- ananaskirsikoita
Valmistusohje
Limejuustokakku leivotaan helposti näin:
1. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm ) pohjan ja reunojen väliin.
2. Hienonna keksit. Sekoita joukkoon voisula. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5–10 minuutiksi.
4. Pese limetit, raasta niistä kuoret ja purista mehut. Sekoita mascarponejuusto, lemon curd ja limetinkuoriraaste kulhossa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen mascarponejuustotäytteeseen.
5. Kuumenna limettimehu. Purista liivatteista vesi ja lisää joukkoon. Sekoittele, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
6. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Peitä vuoka lautasella tai tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
7. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Poista leivinpaperi. Koristele limejuustokakku huuhdotuilla ja viipaloiduilla viinirypäleillä, mintunlehdillä, limettiviipaleilla, pensasmustikoilla ja ananaskirsikoilla.
Vinkki! Juustokakun voi myös pakastaa, mutta kakun rakenteesta tulee sulaessa löysä.
Katso myös: Sitruunajuustokakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Mandariinijuustokakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous