sitruunajuustokakku
Reseptit

Sitruunajuustokakku

Amerikkalainen sitruunajuustokakku on juustokakkujen kuningatar. Kakku on parasta vasta leipomista seuraavana päivänä. Säilytä herkku jääkaapissa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 75 g voita

Täyte:

  • 2 dl sokeria
  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 3 prk (à 200 g) tuorejuustoa (ei kevytversiota)
  • 4 kananmunaa (L-koko)
  • 200 g ranskankermaa
  • 4 rkl sitruunamehua

Kuorrute:

  • 1 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 kananmunaa (L-koko)
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl (40 g) voita
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Sitruunajuustokakku leivotaan helposti näin:

1. Pingota leivinpaperi noin 24 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat. Murskaa keksit joko kaulimella painelemalla tai monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita murusiin. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Pese kaikki sitruunat kuumalla vedellä. Raasta niistä kuori ja puserra mehu täytettä ja kuorrutetta varten. Sekoita isossa kulhossa sokeri, kahden sitruunan raastettu kuori, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Lisää juusto ja vatkaa seos sileäksi sähkövatkaimella. Lisää munat, ranskankerma ja 4 rkl sitruunamehua. Sekoita täyte tasaiseksi puuhaarukalla. Älä enää vatkaa, ettei täytteeseen tule ilmakuplia.

3. Laita uuni kuumenemaan 160-asteiseksi. Kaada täyte vuokaan ja nosta se leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Paperi suojaa peltiä vuoasta mahdollisesti valuvalta rasvalta. Paista kakkua uunin keskitasolla 30 minuuttia, peitä kakku kevyesti leivinpaperilla ja kypsennä edelleen 45 minuuttia. Katkaise uunista lämpö, laita luukun väliin esimerkiksi pannulappu ja pidä kakkua jäähtyvässä uunissa vielä 30 minuuttia.

4. Valmista kuorrute kakun jäähtyessä. Mittaa 11/2 dl sitruunamehua, 1 sitruunan raastettu kuori, sokeri, munat ja keltuainen kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen koko ajan sekoitellen. Nosta kattila pois levyltä, kun kiisseli pulpahtaa ensimmäisen kerran. Lisää voi paloina, mausta suolaripauksella ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä jääkaapissa ja levitä se kakun pinnalle. Tarjoa sitruunajuustokakku vasta seuraavana päivänä.

Katso myös: Juustokakku – näillä leivontavinkeillä onnistut

Katso myös Kotiliesi.fi: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!

X