Reseptit

Linssimuhennos

Linssimuhennos on edullista, helppoa ja maukasta kasvisruokaa, joka valmistuu keittiön perusraaka-aineista. Kookosmaito pyöristää maun lempeäksi.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Linssimuhennos:

  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 4 vartta varsiselleriä
  • 2 porkkanoita
  • 2-3 tl garam masalaa
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • mustapippuria myllystä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 luomu kasvisliemikuutio
  • 4 dl punaisia linssejä

Valmistusohje

Linssimuhennos tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele lehtisellerit ja kuoritut porkkanat. Kuullota sipuleita hetki öljyssä ja lisää mausteet. Lisää kasvikset ja tomaattisose. Kiehauta ja lisää vesi, kookosmaito, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

2. Huuhtele linssit ja sekoita kasvisten joukkoon. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeiltä. Tarkista maku ja nauti linssimuhennos höyrytettyjen parsakaalien kera.

Katso myös: Linssi-daal

Katso myös Kotiliesi.fi: Miten linssejä käytetään? Poimi vinkit ja katso 6 herkullista ohjetta

 

X