8.5.2012

Lintu- tai lammaspiiraset

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
3 tl kuivahiivaa
5 dl jauhoja
100 g pehmeää voita

Täyte

400 g paistettua broilerin tai karitsan jauhelihaa
1 rkl pyreetä
4-5 anjovisfileetä + tilkka lientä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
4 rkl smetanaa
suolaa, pippuria
ripaus rakuunaa

Valmistusohje

1. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää sokeri ja suola reilusti kädenlämpöiseen veteen. Alusta sekaan jauhot ja lopuksi pehmeä voi. Anna kohota peitettynä.

2. Valmista täyte taikinan kohotessa. Kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi, lisää pannulle pyree ja kuumenna hetki. Jauha liha, sipuli ja anjovisfileet tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää smetana, tilkka anjovislientä ja mausteet.

3. Jaa taikina 6 tai 12 osaan. Kauli pallot ohuiksi piiraspohjiksi. Laita jokaiselle pohjalle täytettä, pienille reilu 1 rkl , isoille 2-3 rkl. Käännä piirakka puolikuun muotoiseksi, painele sauma kiinni sormenpäillä nipistellen. Nosta piirakat pellille saumapuoli ylöspäin. Anna piirakoiden kohota jonkin aikaa, voitele ne munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tarjoa piiraset haaleina joko kuuman lihaliemen tai smetanan, hunajan ja suolakurkkujen kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi