Reseptit

Lohi-perunasalaatti

Lohi-perunasalaatti on supernopea tehdä. Sitruuna, kaprikset ja punasipuli antavat salaatille ihanasti särmää ja raikkautta. Tämä perunasalaatti on parasta varhaisperunoista tehtynä!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohi-perunasalaatti

  • 400 g lohi- tai kirjolohifileetä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 12 kpl (n. 600 g) keitettyä pientä perunaa
  • 3 rkl kapriksia
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Kastike

  • 1 punasipuli kuutioituna
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 tl sokeria

Valmistusohje

Lohi-perunasalaatti tehdään helposti näin:

1. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne laakealle vadille siten, että jätät väleihin tilaa perunoille.

2. Ripottele viipaleiden pinnoille suolaa ja mustapippuria. Valuta päälle sitruunamehu ja oliiviöljy.

3. Viipaloi perunat ja asettele ne lohiviipaleiden viereen.

4. Ripottele päälle kaprikset ja ruohosipuli.

5. Sekoita punasipulikuutioiden joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy, sinappi, suola, mustapippuri ja sokeri. Viimeistele lohi-perunasalaatti lusikoimalla kastike salaatille ja valmista!

Katso myös: Sitruunainen lohi-perunasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Vihreä perunasalaatti

X