Reseptit

Lohikolmiot

Teksti:
Senja Jääskeläinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 viipaletta ruisvuokaleipää, (kuitua väh. 10 %, esim. Real)
  • 1 viipale täysjyvävehnäpaahtoleipää
  • 3 tl kevytmajoneesia (rasvaa 15 %)
  • 100 g savustettua lohta
  • 50 g jäävuorisalaattia
  • pieni nippu tilliä
  • 2 viipaletta sitruunaa

Valmistusohje

  1. Voitele leivät majoneesilla. Päällystä vaalea viipale ja toinen tummista viipaleista lohella. Revi salaatti ja hienonna tilli ja asettele lohen päälle.
  2. Poista sitruunaviipaleista kuori, leikkaa ne pikku paloiksi ja asettele salaatin päälle. Aseta sitten vaalea leipä tumman päälle ja lisää päällimmäiseksi tumma viipale.
  3. Jos valmistat kolmiot jo illalla, kiedo leipä tiukasti folioon, säilytä jääkaapissa ja leikkaa kolmioiksi juuri ennen tarjoilua.
X