Reseptit

Lohituulihatut

13.6.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Ainekset

Taikina

2 dl vettä
75 g voita tai margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 keskikokoista kananmunaa

Täyte

125 g piparjuurituorejuustoa
100 g smetanaa
1 dl tillisilppua
2 tl sitruunamehua
150 g kylmäsavulohta

Valmistusohje

Tuulihatut ovat taas trendikkäitä. Suolaisissa tuulihatuissa on täytteenä kylmäsavulohi-tuorejuustotahnaa.

1. Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja vatkaa hyvin voimakkaasti, kunnes massa irtoaa kattilan reunoista ja muodostaa pallon. Kumoa seos kulhoon ja anna jäähtyä täysin.

2. Lisää kananmuna kerrallaan massaan sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa voimakkaasti aina jokaisen munan lisäämisen jälkeen.

3. Pursota massa nokareiksi leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes tuulihatut ovat kauniin ruskeita. Älä avaa uuninluukkua tuulihattujen kohotessa.

4. Valmista täyte sekoittamalla tuorejuustoon smetana, tillisilppu ja sitruunamehu. Lisää sekaan silputtu lohi. Halkaise tuulihatut ja pursota täyte pohjan päälle. Nosta päälle kansi. Tai täytä tuulihatut työntämällä pursotinpussin suu tuulihatun sisään. Täytä tuulihatut mahdollisimman lähellä tarjoiluajankohtaa. Säilytä jääkaapissa.

Katso myös:

Peruna-kylmäsavukirjolohitapakset, Ruoka.fi

Kylmäsavulohileivät, Ruoka.fi

Savuporotäyte tuulihattuihin, Kotiliesi.fi