Lohituulihatut
Tuulihatut ovat taas trendikkäitä. Suolaisissa tuulihatuissa on täytteenä kylmäsavulohi-tuorejuustotahnaa.
Ainekset
Taikina
- 2 dl vettä
- 75 g voita tai margariinia
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3 keskikokoista kananmunaa
Täyte
- 125 g piparjuurituorejuustoa
- 100 g smetanaa
- 1 dl tillisilppua
- 2 tl sitruunamehua
- 150 g kylmäsavulohta
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja vatkaa hyvin voimakkaasti, kunnes massa irtoaa kattilan reunoista ja muodostaa pallon. Kumoa seos kulhoon ja anna jäähtyä täysin.
2. Lisää kananmuna kerrallaan massaan sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa voimakkaasti aina jokaisen munan lisäämisen jälkeen.
3. Pursota massa nokareiksi leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes tuulihatut ovat kauniin ruskeita. Älä avaa uuninluukkua tuulihattujen kohotessa.
4. Valmista täyte sekoittamalla tuorejuustoon smetana, tillisilppu ja sitruunamehu. Lisää sekaan silputtu lohi. Halkaise tuulihatut ja pursota täyte pohjan päälle. Nosta päälle kansi. Tai täytä tuulihatut työntämällä pursotinpussin suu tuulihatun sisään. Täytä tuulihatut mahdollisimman lähellä tarjoiluajankohtaa. Säilytä jääkaapissa.
Katso myös:
Peruna-kylmäsavukirjolohitapakset, Ruoka.fi
Kylmäsavulohileivät, Ruoka.fi
Savuporotäyte tuulihattuihin, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous