Reseptit

Peruna-kylmäsavukirjolohitapakset

Peruna-kylmäsavukirjolohitapakset koristellaan tillillä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Skoy

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg keitettyjä perunoita
  • 2 1/2 dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
  • 6 munaa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 1/2-1 tl mineraalisuolaa

päälle:

  • 150 g kylmäsavukirjolohta
  • tilliä

Valmistusohje

 

Kuori ja viipaloi perunat. Levitä perunaviipaleet leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 25 x 35 cm).

Sekoita keskenään ruokakerma, munat, hienonnettu basilika ja mineraalisuola. Kaada seos perunaviipaleiden päälle vuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtynyt peruna-munavuoka pieniksi neliöiksi. Koristele neliöt kylmäsavulohiruusukkeilla ja tillillä.

X