1.4.2014

Peruna-kylmäsavukirjolohitapakset

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/SKOY

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kg keitettyjä perunoita
2 1/2 dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
6 munaa
1 ruukku tuoretta basilikaa
1/2-1 tl mineraalisuolaa

päälle:

150 g kylmäsavukirjolohta
tilliä

Valmistusohje

Peruna-kylmäsavukirjolohitapakset koristellaan tillillä.

Kuori ja viipaloi perunat. Levitä perunaviipaleet leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 25 x 35 cm).

Sekoita keskenään ruokakerma, munat, hienonnettu basilika ja mineraalisuola. Kaada seos perunaviipaleiden päälle vuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtynyt peruna-munavuoka pieniksi neliöiksi. Koristele neliöt kylmäsavulohiruusukkeilla ja tillillä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi