lohta ja hedelmäistä ohrattoa
Reseptit

Lohta ja hedelmäistä ohrattoa

Uunilohi saa uutta ilmettä hedelmäisestä ohratosta.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g lohifileetä
  • 1 tl (½–1 tl)suolaa
  • rouhittua rosépippuria

Hedelmäinen ohratto:

  • 2 dl ohrahelmiä (Torino)
  • 6 dl kasvislientä
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl kuivattuja hedelmiä, (aprikoosia, karpaloita ja rusinoita)
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • puolikkaan appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia

koristeluun:

  • puolikas appelsiini
  • tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

1. Nosta lohifilee uunivuokaan. Mausta pinta suolalla ja rosépippurilla rosépippurilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
2. Keitä ohrahelmiä kasvisliemessä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
3. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipuli. Saksi joukkoon hedelmiä. Lisää seokseen pinjansiemenet ja mausteet.
4. Valuta ohra ja kaada pannulle sipuliseoksen joukkoon. Sekoita ainekset. Siirrä lohi tarjoiluastiaan. Nosta vadille ohra-hedelmäseosta ja koristele vati appelsiinilla ja tuoreella rosmariinilla.

X