Reseptit

Maalaisranskalaiset

Maalaisranskalaiset ovat sisältä meheviä ja pinnalta ihanan rapsakoita. Nämä ranskalaiset valmistuvat uunissa ilman rasvalla läträämistä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maalaisranskalaiset

  • 600 g isoja perunoita (yleislajike)
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Maalaisranskalaiset tehdään helposti näin:

1. Pese perunat hyvin karkealla harjalla. Leikkaa perunat kuorineen reilun sentin paksuisiksi tangoiksi. Keitä perunoita 10 minuuttia kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Levitä perunat talouspaperin päälle kuivahtamaan.

2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla, lisää perunat ja paista käännellen noin 10 minuuttia. Voit valmistella perunat tähän asti vaikka jo tarjoamista edellisenä päivänä.

3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Levitä perunat öljyineen uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä ruskeiksi ja rapeiksi uunin keskitasolla. Mausta maalaisranskalaiset suolalla.

Katso myös: Bataattiranskalaiset

Katso myös Kotiliesi.fi: Paneroitu palsternakka

X