Mallasleipä
Mallasleivän valmistus vaatii kärsivällisyyttä mutta sen makea maku palkitsee.
Ainekset
- 5 dl mallasmäskiä
- 5 dl piimää
- 1 pala hiivaa
- 1 rkl suolaa
- 1 dl siirappia
- 10 dl ruisjauhoja
- noin 9 dl hiivaleipäjauhoja
- 50 g voita tai margariinia
voiteluun:
- 1 dl vettä
- 1 rkl siirappia
Valmistusohje
Lämmitä mäski-piimäseos kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää suola ja siirappi. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikina kohota liinalla peitettynä.
Kumoas taikina jauhotetulle alustalle ja tee siitä 2–3 pyöreää limppua. Nosta leivät pellille ja anna kohota hyvin.
Paista leipiä 175–200 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Voitele loppuvaiheessa siirappivedellä.
Kommentit
Kiitos erinomaisesta ja helposta ohjeesta, jolla tuli erinomaista leipää kotikaljamäskistä. Aika tavalla ruislimppumaista. Tein löysähkön taikinan, josta 3 limppua. Jää vakio-ohjeeksi.
Kommentit
Kiitos erinomaisesta ja helposta ohjeesta, jolla tuli erinomaista leipää kotikaljamäskistä. Aika tavalla ruislimppumaista. Tein löysähkön taikinan, josta 3 limppua. Jää vakio-ohjeeksi.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous