
Mangoleivos
Tämän leivoksen erikoisuus on sen pohjaan lisättävä matcha-jauhe.
Ainekset
pohja:
- 4 kananmunaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl perunajauhoja
- 1 rkl macha-teejauhetta
täyte:
- 1 prk maitorahkaa
- 1 prk vatkautuvaa vanilijavaahtoa (rasvaa 12%)
- 1 hienoksi raastettu sitruunan kuori
- 1.5 dl kuutioitua säilykemangoa
- 5 liivatelehteä
- 2 rkl sitruunanmehua
päälle:
- 1 prk säilöttyä mangoa
- 2 dl vettä
- 1 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu perunajauhot ja machajauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista kakkupohjaa 225-asteisessa uunissa noin 7–10 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa hieman leivinpaperin reunoilta ja tuntuu kypsältä.
2. Kumoa kakkupohja varovasti toisen leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu hieman sokeria. Irrota leivinpaperi varovasti kakkupohjasta. Leikkaa kakkulevy kahtia. Nosta toinen puolikas sopivan kokoiseen ja leivinpaperilla tai muovikelmulla vuorattuun uunivuokaan.
3. Valmista täyte. Yhdistä rahka, vatkattu vaniljavaahto, sitruunankuori ja mangokuutiot. Pane liivatelehdet viideksi minuutiksi runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan sitruunanmehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja lisää se muuhun täytteeseen. Levitä täyte kakkupohjalle.
4. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy. Peitä kakku ja anna sen hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
5. Leikkaa säilykemango viipaleiksi. Asettele mangoviipaleet kakulle. Valmista kiille vedestä ja hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi kiille mangoviipaleiden päälle. Anna kiilteen hyytyä hetki.
6. Leikkaa kakusta terävällä veitsellä pieniä neliöleivoksia.
Vinkki! Japanilaista macha-teetä myyvät aasialaisia elintarvikkeita myyvät liikkeet tai teemyymälät.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous