mansikka-raparperikeitto
Reseptit

Mansikka-raparperikeitto

Mansikka-raparperikeitto on kaunis ja herkullinen jälkiruoka kanelilla maustetun kerman kera. Ihana idea vaikka äitienpäiväksi!
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikka-raparperikeitto

  • 1/2 l vettä
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 200 g mansikoita soseutettuna
  • 200 g rapareria pieninä paloina
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Kanelikerma

  • 1 dl vispikermaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

Mansikka-raparperikeitto tehdään helposti näin:

1. Sekoita kattilassa vesi, mansikkasose, raparperi, perunajauhot, sitruunamehu, sokeri ja vaniljasokeri.

2. Kuumenna keittoa vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna keiton kiehahtaa niin, että pinta pulpahtaa muutaman kerran ja nosta kattila liedeltä. Älä sekoita enää.

3. Ripottele keiton pinnalle kevyesti sokeria ja anna jäähtyä.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta kanelilla ja sokerilla.

5. Annostele mansikka-raparperikeitto lautasille tai jälkiruokamaljoihin ja viimeistele kanelikermalla.

Katso myös: Raparperi-rosmariinikiisseli ja mascarponekermaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Keitä kesän marjoista hilloa, marmeladia, mehua tai hyytelöä –  7 ohjetta

X