Reseptit

Mansikka-vadelmapaistos

Mansikka-vadelmapaistos valmistuu näppärästi grillissä. Vadelmamarmeladilla sipaistut mansikat ja vadelmat paistuvat karamellimaisen makeiksi mantelimuruseoksen alla. Kypsennä paistos kuvullisessa grillissä, ja muruseos paistuu päältä rapeaksi. Voit kypsentää herkun myös 225-asteisessa uunissa noin 10 minuutissa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikka-vadelmapaistos

  • 500 g mansikoita
  • 3/4 dl vadelmamarmeladia
  • 250 g vadelmia

Muruseos

  • 1 dl mantelijauhoa
  • 1/2 dl mantelirouhetta
  • 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1/2 dl sokeria
  • 35 g voita
  • 1/4 tl kardemummaa

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta

Valmistusohje

Mansikka-vadelmapaistos tehdään helposti näin:

1. Halkaise mansikat. Sekoita kulhossa mansikat ja marmeladi. Laita mansikkaseos grillauksen kestävälle pannulle tai alumiinivuokaan. Lisää vadelmat.

2. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään kulhossa ja lisää marjojen päälle. Kypsennä grillissä 10-15 minuuttia, kunnes muruseos on kypsän rapea ja marjat pehmeitä. Tarjoile mansikka-vadelmapaistos vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Katso myös: Mansikkainen tiramisu

Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkaritaritrifle

 

X