Mansikka-vadelmapaistos
Mansikka-vadelmapaistos valmistuu näppärästi grillissä. Vadelmamarmeladilla sipaistut mansikat ja vadelmat paistuvat karamellimaisen makeiksi mantelimuruseoksen alla. Kypsennä paistos kuvullisessa grillissä, ja muruseos paistuu päältä rapeaksi. Voit kypsentää herkun myös 225-asteisessa uunissa noin 10 minuutissa.
Ainekset
Mansikka-vadelmapaistos
- 500 g mansikoita
- 3/4 dl vadelmamarmeladia
- 250 g vadelmia
Muruseos
- 1 dl mantelijauhoa
- 1/2 dl mantelirouhetta
- 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1/2 dl sokeria
- 35 g voita
- 1/4 tl kardemummaa
Lisäksi
- vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta
Valmistusohje
Mansikka-vadelmapaistos tehdään helposti näin:
1. Halkaise mansikat. Sekoita kulhossa mansikat ja marmeladi. Laita mansikkaseos grillauksen kestävälle pannulle tai alumiinivuokaan. Lisää vadelmat.
2. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään kulhossa ja lisää marjojen päälle. Kypsennä grillissä 10-15 minuuttia, kunnes muruseos on kypsän rapea ja marjat pehmeitä. Tarjoile mansikka-vadelmapaistos vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Katso myös: Mansikkainen tiramisu
Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkaritaritrifle
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous