Mansikkatacot
Mansikkatacot ovat yllättävä ja hauska tapa tarjota mansikkajälkiruokaa. Lapsetkin tykkää!
Ainekset
Mansikkatacot, tacot
- 8 pientä maissitortillaa
- 2 rkl auringonkukkaöljyä
- 1 rkl tomusokeria
- muffinivuoka
Mansikkatacot, tuorejuustotäyte
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 dl tomusokeria
- 1/2 tl kanelia
Lisäksi
- 200 g mansikoita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl limettimehua
- 1 tl limetin raastettua kuorta
- (1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna)
Valmistusohje
Mansikkatacot tehdään helposti näin:
1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sipaise tortillojen pinnat öljyllä ja taita puoliympyröiksi. Laita ne nurinpäin asetetun muffinipannun väleihin niin, että ne pysyvät taitettuina.
2. Kuivata tortilloja uunissa noin 8 minuuttia. Ota ne uunista ja ripottele pinnoille tomusokeria. Jäähdytä.
3. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja kaneli. Yhdistä juustoseos kermavaahtoon.
4. Lohko tai kuutioi mansikat. Sekoita joukkoon sokeri, limettimehu ja kuoriraaste sekä halutessasi hienonnettua minttua.
5. Lusikoi tai pursota juustokermatäyte tacojen väliin ja lisää makeaa mansikkasalsaa. Tarjoa mansikkatacot heti.
Katso myös: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous