Reseptit

Mansikkatacot

Mansikka­tacot ovat yllättävä ja hauska tapa tarjota mansikkajälkiruokaa. Lapsetkin tykkää!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikkatacot, tacot

  • 8 pientä maissitortillaa
  • 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • 1 rkl tomusokeria
  • muffinivuoka

Mansikkatacot, tuorejuustotäyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1/2 tl kanelia

Lisäksi

  • 200 g mansikoita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl limettimehua
  • 1 tl limetin raastettua kuorta
  • (1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna)

Valmistusohje

Mansikkatacot tehdään helposti näin:

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sipaise tortillojen pinnat öljyllä ja taita puoliympyröiksi. Laita ne nurinpäin asetetun muffinipannun väleihin niin, että ne pysyvät taitettuina.

2. Kuivata tortilloja uunissa noin 8 minuuttia. Ota ne uunista ja ripottele pinnoille tomusokeria. Jäähdytä.

3. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja kaneli. Yhdistä juustoseos kermavaahtoon.

4. Lohko tai kuutioi mansikat. Sekoita joukkoon sokeri, limettimehu ja kuoriraaste sekä halutessasi hienonnettua minttua.

5. Lusikoi tai pursota juustokermatäyte tacojen väliin ja lisää makeaa mansikkasalsaa. Tarjoa mansikkatacot heti.

Katso myös: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit

X