Mansikkaviineri
Mansikkaviineri leivotaan nopeasti valmiista lehtitaikinasta. Samalla ohjeella syntyy ihanat leivonnaiset mistä tahansa kesämarjoista tai vaikkapa alkukesästä kirsikoista.
Ainekset
Mansikkaviineri
- 4 levyä pakastevoitaikinaa
- 1 kananmuna
- 100 g vaniljarahkaa
- (1 tl raastettua sitruunan kuorta)
- 8 mansikkaa
- tomusokeria
Koristeluun
- sokerivesikuorrutetta
- tomusokeria
Valmistusohje
Mansikkaviineri leivotaan helposti näin:
1. Nosta voitaikinalevyt ajoissa sulamaan leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
2. Leikkaa levyt puoliksi ja ota neljästä neliöstä esimerkiksi juomalasille keskeltä pois pyöreä pala. Voitele kokonaiset neliöt kananmunalla ja ”liimaa” päälle reiälliset palat. Voitele vielä pinnat kananmunalla.
3. Lusikoi taikinareikiin sitruunan kuoriraasteella maustettua vaniljarahkaa.
4. Viipaloi mansikat ja asettele viipaleet rahkan päälle.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes viinerit ovat saaneet kauniin pintavärin ja ovat kypsiä.
6. Jäähdytä ja koristele mansikkaviineri sokeri-vesikuorrutteella ja tomusokerilla.
Katso myös: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Viineri – leivo lehtevä leivonnainen pitkän kaavan mukaan tai oikaisten valmistaikinasta
Kommentit
Suosittelen laittamaan mansikat vasta uunin jälkeen viipaloituna päälle. Tuo älyttömästi tuoreuden makua viinereihin. 😌
Kommentit
Suosittelen laittamaan mansikat vasta uunin jälkeen viipaloituna päälle. Tuo älyttömästi tuoreuden makua viinereihin. 😌
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous