Reseptit

Mansikkaviineri

Mansikkaviineri leivotaan nopeasti valmiista lehtitaikinasta. Samalla ohjeella syntyy ihanat leivonnaiset mistä tahansa kesämarjoista tai vaikkapa alkukesästä kirsikoista.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikkaviineri

  • 4 levyä pakastevoitaikinaa
  • 1 kananmuna
  • 100 g vaniljarahkaa
  • (1 tl raastettua sitruunan kuorta)
  • 8 mansikkaa
  • tomusokeria

Koristeluun

  • sokerivesikuorrutetta
  • tomusokeria

Valmistusohje

Mansikkaviineri leivotaan helposti näin:

1. Nosta voitaikinalevyt ajoissa sulamaan leivinpaperilla pei­tetylle uunipellille.

2. Leikkaa levyt puoliksi ja ota neljästä neliöstä esimerkiksi juomalasille keskeltä pois pyöreä pala. Voitele kokonai­set neliöt kananmunalla ja ”liimaa” päälle reiälliset palat. Voitele vielä pinnat kananmu­nalla.

3. Lusikoi taikinareikiin sit­ruunan kuoriraasteella maus­tettua vaniljarahkaa.

4. Viipaloi mansikat ja asettele viipaleet rahkan päälle.

5. Paista 200-­asteisessa uunis­sa 15–20 minuuttia tai kunnes viinerit ovat saaneet kauniin pintavärin ja ovat kypsiä.

6. Jäähdytä ja koristele mansikkaviineri sokeri­-vesikuorrutteella ja tomuso­kerilla.

Katso myös: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Viineri – leivo lehtevä leivonnainen pitkän kaavan mukaan tai oikaisten valmistaikinasta

X